De beloofde informatieavond voor het verkavelingsproject met 33 bouwpercelen in Sluis gaat door op donderdag 8 augustus om 18.30 uur in de parochiezaal van Sluis. Op verzoek van het gemeentebestuur presenteert de projectontwikkelaar tijdens het openbaar onderzoek de plannen. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 30 augustus.

De verkaveling kreeg de voorlopige naam Achterdonken. Pas in een latere fase van het project volgt de echte straatnaam. De projectontwikkelaar wilt er nieuwe weginfrastructuur aanleggen voor in totaal 33 bouwkavels. De verkaveling komt in het binnengebied van de Diepestraat, Sint-Bernardusstraat en Achterdonken.

 

Informatieavond

Om de buurtbewoners correct te informeren over de plannen, heeft het gemeentebestuur aan de projectontwikkelaar gevraagd om een publieke informatievergadering te organiseren. Deze start op donderdag 8 augustus om 18.30 uur in de parochiezaal van Sluis. De buurtbewoners worden met een brief door de aannemer uitgenodigd.    

Openbaar onderzoek

Vooraleer het gemeentebestuur zich over de plannen uitspreekt, loopt een openbaar onderzoek. Dit geeft alle geïnteresseerden de mogelijkheid om de plannen te bekijken. Je kan hiervoor tijdens de openingsuren terecht op de dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in ’t Getouw. Wie een gemotiveerd bezwaarschrift wilt indienen tegen de verkaveling, geeft dit uiterlijk 30 augustus 2013 persoonlijk af op de dienst ruimtelijke ordening. Je krijgt dan een ontvangstbewijs. In het andere geval stuur je een aangetekend schrijven naar het College van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.